Wednesday, March 2, 2011

menu gemok dari rainbow cloudy | misi buli balik

pagi semua yang skodeng.... (eh dah tengah hari)

harap-harap warna hari ni berseri-seri lah. semalam mendung je, rain sedey plus emo eno pun ada. sampai balik rumah terus tido. naseb baik la tak tido terus-menerus. kang, kenduri tahlil plak.

disebabkan semalam ramai yang cuba buli n bermain perasaan hati rain yang kecik ni, so hari ni rain mau jadi  BESAR plus GUMOK plus CHUBBY plus SIHAT untuk buli balik depa-depa tu. mentang-mentang la rain kurus, berani dia lawan. rain sound dia balik ( cam BERANI!) -.-

namao manyak cakap, jum usha cepat :



menu rainbowcloudy | jadi GUMOK yang MENYIHATKAN


breakfast - ( 3/4 keping roti @ roti 60 sen )

lunch - nasi + lauk yang seimbang (sayur + daging/ikan/ayam + buah)

petang/tea time - same as breakfast ( 3/4 keping roti @ roti 60 sen )

dinner - same as lunch ( nasi + lauk yang seimbang (sayur + daging/ikan/ayam + buah) )

supper - makan roti lagi!

yieeeeehaaaaaaaaaaaa.. aku dah gumok.. tengg tara teng teng..!

 creadit to them :
menu di atas dijamin tanpa was-was terbukti BERKESAN. kak dayah - my classmate sebagai bukti.dulu berat dia 45kg sekarang dah 56kg (betolkan kak dayah?).

tips ni dari coach razak - coach club archery UNISZA. coach ni memang sempoi ah. sembang 24 jam ngan dia pun belom tentu leh stop. ramah + mutu keunggulan terbaik!
sebenarnya untuk gemuk bukan bermakna perlu makan 25 jam, then makan yang berkolestrol banyak-banyak, tu gemuk yang mendatangkan penyakit. tak pasal-pasal obesiti plak.

ada lagi tips lain untuk gemuk secara sihat, tapi besok kay! kang banyak-banyak bagi sekali gus belum tentu apply, ye tak? jangan tipu rain laa.

...............................................................................
ni satu cabaran buat mereka-mereka yang kurus,
lepas sebulan kita timbang berat masing-masing n wat entry tengok sapa yang join ni berhasil naikkan berat badan? ada berani? hehehe... 
..............................................................................


rainbowcloudy berkata :

1) tadi rain sempat lah minum kopi sambil gosip ngan belalang kaka (giler bola), dengan penuh keberanian dia ugut mintak tips elakkan buncit perut.. 

ntah macam mana la si padin ni boleh lak kan g pasang tinge dengar rain n belalang diskus sal ni, tahu-tahu je padin lebih awal buat tips tu, bwu je 5 minit pas mgumpat padin hehe.
tak tahu la plak kalu perut dia yang buncip..upsssss... sori abang padin hensem.


2) so rain cadangkan belalang leh g ngorat tips elakkan perot buncit versi padinno.


3)sapa nak tips untuk kurus plak hah --> nah amik sini

tips gemok yang kedua ketiga rain sambung esok - petang-petang ni mood cloudy . sori

10 yang simbah cat:

padin said...

wahahaa ade org nak tips bagi gemok ke rain? keh3, cabar la gak org yg nak kuruskan badan ngee~

Belalang Hijau said...

itu la...tekejut jugak tgk tiba2 padin kuar entry tu...dia dgr kita ngumpat perut dia td kot?

wakakaka

Rainbow said...

mst la ada.. rain la org nyer hahah.. ada gumok, mst la ada kurus kan hihihi..

nk cabar naikkan rmbut? errrr... leh x.. :P jgn marah abg padin. kena jual

Rainbow said...

belalang- ha ah.. padin ckp belalang buat loudspeker, tol ke? isk..pecah rhsia kita ngumpat

Pendekar Berkuda said...

gemok tak best.. gebu baru best...

macam zizie ezettie... erk?

haha..

Rainbow said...

PB- bila gumok bawu la gebuuu.. haha ye dak?..

amboih, marah kang yb tuu.. pilih org lain yg gebu cikit :P

mizz nurul said...

uiks mizz rainbow...publish my weight???hahaha!!!malu la adek comel...hohoho...btw all de best to mizz rainbow!selamat menggebu + menembamkan badan anda...chaiyok2 my sweet sis!!!miss u!!!

Tuan Penasihat said...

apara...
padin tu boroi ka???
kalau belalang TP tau. tapi belalang x boroi.
setuju ngan pendekar. gebuuuu.....
gebu kira macam TP la...
hehehehe... bagus tips ni. bole diamalkan.
Rain dah gemok ker?

Rainbow said...

mizz nurul- hehehe.... kita tgk sape chubby.. muah3.. kiss sikitpp chubby akak hahaha..

Rainbow said...

TP- hahahah jgn ngata belalang! dia kawan rain..kang dia kecik hati susah ooo.. rain dh xder kwn hehe..

ngata pndekar xpe, dia suke benor buli rain.

rain xgemok.. kiut je kot! :P :P

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template