Tuesday, March 22, 2011

kabus tetap membahayakan

samat pagii pelangi sume....

sejuk tol pagi ni..ketar-ketar parkinson.. adoi. dah macam orang tua.
dah la seminggu ni dah 3 kali tinggal henset kat rumah.

pagi tadi kabus tebal.... tebaaaaaaaaaaaaaaal sangat.

confuse rain ada kat kedah ke kat new castle, kelantan hahaha....

jarak had penglihatan cuma kira-kira 100meter .

rain agak-agak je jarak, sbb tak sempat ukur pagi tadi hee..


 rasa cam asap rumah terbakar. takut weiii..

tapi lam takut takut tu ada gak berani.

berani rempit wakakaka.

tolak dari rumah pun dah lewat,
jalan nak ke town alor setaq tu lenggang cikit time gini...
pe lagi 110 ler rain pecut...
tapi sekali sekala je gini. jangan beletiaq noo!

tapi den terkejut bila ada mamat moto beg oren leh potong rain..
tercabar lak ase.

uiih..

terlopong mulut rain. laju giler mamat ni pecut.
kejar awek kat airport ke? hati den monolog sorang-sorang...

rempit adalah hobi rain sejak akhir-akhir ni ..he..

jangan marah ye abang joe jumbie.
still ingat yang tersayang...

sambung yang sal kabus tu...

kadang-kadang ada bahaya dia gak bila kabus tebal sangat-sangat macam kes rain pagi tadi.

bahaya sangat.

bersusun moto kete slow je atas jalan tu.
tak leh nak potong. tak nampak apa-apa.

sekali pandang dah macam jerebu. terhad sangat penglihatan.


cermin topi dah basah berair macam titisan hujan.
muka rain lagi laa.. basah lencun.
menitik air masa stop kat trafik light.

sempat lagi pandang cermin.

sedey..


semalam baru beli krim. rain pakai ah pagi tadi, konon mau touch-up kasi kulit licin berkilat.
sekali dah hilang bila kena air kabus (embun).

niat salah kot. kan dah kena embun. kecantikan rain dah hilang.
huwaaaa..

now , rain kembali comot. namo make-up dah :'( wuwuuuuuu....

16 yang simbah cat:

Belalang Hijau said...

tunggang dgn cermat igt lah org tersayang :-p

Dilla Nur said...

adehh...kedah jerebu ka? ka mmg kabus je...huhu,,,

Wan Gerrard said...

bahaya memandu bila xnmpak jalan~

touya said...

apasal setiap kali rain merempit mesti dalam hujan ?

Rainbow said...

@belalang
sygggggggggg belalang...!

Rainbow said...

@dila cun yunk, kabusss je... hujan slalu kan, udara lembap terkumpul lam udara.. perghhh cam ciku sains hihi

Rainbow said...

@wan gerrard macam teraba-raba..

Rainbow said...

@touya touya, tapi pagi ni lain cikit, bukan hujan, tapi kabussssss...

::nuRuLaDHar:: said...

anda mampu mengubanya...*tetibe*

heeee

ghost writer said...

beg oren...???

eh,itu macam bukan aku jer tuh..haha

drive safe

apik pehe said...

bahaya tu kabus tebal..rain jgn bawak laju2 tau..

i am S!L4H.. said...

org tu berlakon kot bawak laju2. penjahat la tuh. takut kantoi. bhahaha

Rainbow said...

@ nuruladhar
he..bg tagline nmpak hihi..

Rainbow said...

@ biskhaha i thought thats u... tengs .. always do

Rainbow said...

@ apik lidi nk suh lidi teman rain pagi2,..dia kan ringan, mst dia peluk rain kuat2 time pecut laju2 hahahah...

tengs remind~

Rainbow said...

@ silah hahhaha... ni dah boleh jd pengarah drama ni... imagination high! hahah...

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template