Thursday, March 10, 2011

pagi rainbow cloudy yang panas dalam basah

jom menyanyi bersama rain, rain conduct. ^_^

1
2
3

bangun pagi-pagi
siram pokok bunga
pokok bunga cik rain dah segar bugar
tak payah la rajen sangat nak siram
sebab pagi ni hujan lagi!

hahahah amacam lirik lagu kat atas tu. sedap tak sore chitinurhalija rain ni?
cakit hati ai taw. pagi-pagi dah bikin rain hot. nak taw kenapa? jom plasbek.............

pagi tadi bangun celik mata, mengeliat kejap. tenyeh-tenyeh mata jap. tiba-tiba ...gulppp!
tak leh jadi ni. pagi-pagi pekena bank depan umah best ni.. perghhh lama!

tutup pintu bank kuat-kuat. lari masuk umah......

dah lambat! nak mandi ke tak? nak mandi kerbau ke mandi kambing? tak pikir lama, rain mandi macam bese. selama sabun shokubusuk tu jadi wangi.

naik atas bilik guna lif bertingkat-tingkat. 7 minit gosok baju n tudung. macam lipas kudung.

rain sempat lagi pikir. ai ni comot. kalu tak pakai cantik-cantik nanti rugie! lepas pikir, rain amik keputusan pakai simple je. lambat dah ni!

sambar mana patot, say babai n cium pe patot  dengan mak rain, vrooooooooooooooooooomm ..
LC rain membelah pagi yang sunyi di kampung yang sepi.

tiba-tiba langit bertukar kaler. air mata sapa ntah menitis dari atas turun ke helmet rain.

ya Tuhanku... cabaran kedua mendatang.

kulit muka gebu mulus rain ni dah sakit, kena tikaman hujan. turunkan cermin helmet, ai pecut.

perghhh cam minah rempit je. sume mamat moto bagi laluan. diorang dah takut tengok awek ganas ni pulas minyak. rasa jalan tu abah ai yang punyer je. hihihi bangga sat.

hujan yang turun bagaikan... nyanyi sikit.. :P

tu diaaaa..makin lebat menggila hujun tuwun. sore katak panggil hujan.

yang hangen sangat ni bila rain masuk pekan alor setar tu. uiii terbakar hati ni.

sume yang naik moto ni laki je. rain sorang je cewek. cewek lain naik kete kot.

mamat yang naik moto sume pakai baju kalis hujan. rain lak pakai sweater serap air hujan. perghhh .. sejuk terketar-ketar cam parkinson der.

tu tak per lagi. salah rain gak. tak beringat. tapi yang jadi masalahnyer jangan la lu g terjun lopak! air tu percik kena muka ai ni tahu tak?!! (demn)

urghhh.. ai dah la comot. ni dah bertambah comot. kang tak de yang nak ngorat, tak ke mak ai gak susah hati, tengok anak dia tak kawen-kawen (he...)... bengang ah..

yang kete lagi ah belagak.. mentang-mentang besar dari moto ai, leh je dengan bongkaknyer pecut laju-laju bagi ai mandi lopak. tahu la ai mandi kerbau pagi tadi. kot ye pon agak-agak la kan..

waaaa..! mak.. esok nak naik kete ferrari ah g keje hukhuk.

bila sampai tang kona round about tu, sume kete stop, i laggar trafik light. diorang stop sebab lampu merah bagi laluan penjalan kaki, tapi pagi-pagi mana ada orang lagi nak lalu, ai lepas geram , ai sorang je duk tengah-tengah jalan. ni kalu polis trafik baca, dia saman tak?

tapi kan, bila nak sampai dah opis hujan stop! rain tengok matahari merah je bercahaya menunjukkan kebahagiaan. eh? memang ujian untuk rainbow cloudy ah ni.

sampai opis, tengok cermin memang muka rain comot giler tapi maintain cun. camner tu? -.-

then dapat text message dari gtalk : nape moto angah basah?.. hujan ea tadi?

jangan ingatkan aku kepada pagi tadi!

10 yang simbah cat:

Cekodok said...

hehehe... sape suh mandi kerbau menguak pagi2... kan dah ujan.. haha... sabo je la... hehe..

DaK CoMoT said...

hahahaha....bawak bertendang ye cik rain...teeheeee dugaan la bagi penunggang moto cam kita neyh kan...sabo jela...huhu

Belalang Hijau said...

seb bek bukan belalang yg lalu sebelah rain...

kalau belalang, siap amik baldi simbah air lopak tu kat rain...

wakakakak

Abang Stalker said...

kesian awk..sabar k.lain kli bwk baju hujan spare dlm moto.semoga sepnjg awk Li ni ALLAH permudahkn segalnya. :)

touya said...

lain kali jangan nyanyi , tu yang hujan

Isteri Yang Comel said...

adeh sabor jer lah, tu sebab ader niat nak amndi kambing lah tu, tu yanng terus mandi ebbetul tu.. hihihii

nuriz said...

cian rain dah la nama rain asik berhujan je le basah je..jgn berhujan air mata dah le..jgn sedih2 rain hehe

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

sini upanya..jenuh ciktim cari kt bwh entry...hehe...
jgn sedey yaw...epy mcm sy ni! hehe

mr.curly said...

rain..nti nk tumpang naik moto bolee..rain buat pacak tau..hikhik

ch!natsu said...

huhu sbr jerla ye..
tp smtimes best gak kan men ujan?
kekeke~

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template