Wednesday, March 9, 2011

outstation 6 jam

pagii pelangi untuk sume.. :D

pagi ni mau bikin comey..he. pe maknanyer tu? bikin comey tu buat-buat gediks. supaya orang tengok orang cakap. eii pehal dia ni gediks sangat ek? tak hingin aku nak buat menantu. hah tu la tujuan rain hohooo..

tapi lam hati diorang jeles sbb..jeng jeng..

sajer nak share citer yang semalam adik kembar rain g jalan-jalan masa keje. tapi bukan ponteng okey. g makan eskem ..hee ..


nah, bagi terliur sorang sikit. tengok ah. kalu nak tahu, dia ni adik kembar rain. rain tolong mik gamba untuk dia.

tapi nape muka cam rain? dah nama pun kembar kan.. muahehehe..

sebenarnya semalam rain outstation, keje luar daerah (ceh, cam jauh giler ayat ang ni?), rain g pendang. wat sales situ.

maka di perkampungan tu, ramailah pakcik-pakcik makcik-makcik datang serbu rain sebagai calon pilinraya pilihan diorang untuk jadi menantu alias isteri. disebabkan sume datang serbu macam rain ni chitinurhalija, maka rain pun tadah tangan konon untuk dipeluk, lama rain tunggu, siap sengeh-sengeh kerang lagi, rupa-rupanya diorang g peluk boss rain. err silap, g peluk borang  streamix. ceh hampeh! panas hati ai taw.. kecik yu..

disebabkan boss rain jeling-jeling manja, maka rain layan mertua-mertua rain dengan penuh adap kesopanan budi bahasa melayu. ni first time rain ikot g buat sales. pengalaman dia memang akan diceritakan kepada cucu rain je lah.. so cepat-cepatlah hantar borang jadi cucu rain wokey..

sebenarnya rain terpaksa mengaku yang rain tak reti stori moli ni. walaupun karangan rain dapat minus-minus, cikgu BM selalu cakap " minggu ni kita tampal karangan hafizah kat papan kenyataan sebagai yang paling teruk"

huwaaa... rain mau tuntut ilmu BM dari cikgu padin laaa!

arini im blur! ngah cari idea sal bisnes bisnes bisnes bisnes. duit duit duit.
tapi betolkah duit buat kita lalai? -.-

5 yang simbah cat:

Izan Ishak said...

oohhh...cik rain pi buat sales ye...pnat jugak tu sampai 6 jam...

nak eskrem mesia jugak!

Rainbow said...

he..sis, leh tahan ah..penat tp best. tapi diorang rmah kak.. siyes!

ciap jamu eskem lagi.. tu mak-mak mentua bg la tuu..uih rmai lak mentua tb2 ngee~

nk eskem jom pendang, tmpat len eskem xdap! :P :P

ghost writer said...

iye ker itu kembar Rain..atau Rain sendiri nak cover ek..

takdenyer ada duit buat kita lalai,makin senang hati ade lar.ajak sekali kalau nak buat bisnis ok..

sop said...

wah wat sale ke? ada ke pakcik2 yg berkenan nak jadikan menantu? hhuhuhu
ni cerita sale ke cerita cari mertua? huhuhu

Cekodok said...

haha.. femes la rain kat sana... nti mesti nak g buat sale ari2 kan.. haha..

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template