Monday, March 14, 2011

hidup berkeluarga itu sangat membahagiakan

semalam rain tido dengan anak buah rain..

lima tahun usia dia.
comel ngat.

petah cakap.
mulut tak berenti pot pet.
nak nu. nak ni.
tanya nu. tanya ni.
last-last tengok dia diam je.
upernyer tido tak sedar diri dah.




tapi satu je ,

rain tak leh tido ada lampu. suke gelap-gelap. bawu syok lena hahaha. then bila bangun lambat salahkan jam tak bunyi! padahal tinge tu tak dengar bunyi.

yang anak buah rain ni lak dia takut gelap. so semalam dia ajak tido dalam bilik dia dengan sorang lagi adik bongsu rain , dengan memasang lampu tido tido.

rasa lain macam wei tido pasang lampu. tak nyenyak tido. setiap sejam je rain terjaga. terganggu mimpi indah ku bersama si dia tersayang hahaha.


rain paling tengok dak keci ni, wah, bukan main lena lagi ang ek.. syoknye dengkur. kroh kroh je bunyi. kiut taw muke budak-budak tido. padin bila ur turn? rain tak sabao nak makan free ni ekeke.

tengah-tengah malam ni datang feling keibuan la plak.

rain pikir bila mau ada anak ni?

comel tak anak caye nanti he..






berangan punyer berangan, rain terlena n bangun tu gelabah puyuh beb. sudah lewat!!!!!!!!!.. pagi-pagi dha kena marah ngan mak :'( sobb...

23 yang simbah cat:

Cekodok said...

hahaha... rain.. malam ni kalo tido.. ikat mata ngan kain... haha

Belalang Hijau said...

umo berapa rain?

ala, muda lagi...kumpul la harta kekayaan hingga melimpah ruah dulu.

pastu baru kawen....

ngee...

Nuriz said...

awat kawen tak habaq nii hehehe

Rainbow said...

@cekodok tu lah pasal, anak buah kata : "best betol tido ngah Ateh semalam!!"
ohhh.. apa mksudnyer mlm ni?

Rainbow said...

@belalang x hensem
bwu berangan sikit, belalang ni saja je dgki kan..
xde niat nk kawen awl.. smlm mak dh warning, suh keje dulu ..ahaha., dia kata jgn berangan lbh2 kalu rasa xcukup rajen ..adoooiii

Rainbow said...

@sis nuriz hahah sis jgn salah fhm..kang xpasal je ramai mogok sbb rain xjemput..

lambat lagi nk kawen. bwu lepas SPM.. kui3

Wan Hafisah Collection's said...

Rasa nak ada anak sediri, kawin senang cite!

Rainbow said...

@wan hafisah betol tapi rezeki kak..ketentuan Allah.. ada gak yg kawen tp ambil anak angkat sbb tak de anak sendiri..

touya said...

erkkk ? tapi Touya tak suka tidur tempat gelap ! eh ! Kenapa tiba-tiba ?

Wanzi said...

tak yah berangan rain.... ada jodoh kawen jer... nanti baru tahu ada anak cam mana...

mr.curly said...

suke gak tdo tutup lampu..wlaupn golap tp kite tau tmpt nk dituju..hikhik..(alamak!citer ni spatutnye tuk org yg dh kawen le..sowi)

ghost writer said...

sama lar kita tak leh tido dalam terang...macam banyak benda melintas di depan mata...kacau tul..

Rainbow said...

@touya nakai
kita x serasi rupanya hahaha :P

Nadhirah-chan said...

saya pun memang takleh tido dgn lampu . kalau tido dgn budak2 yg takot gelap ni , pas dorang tido saya senyap2 gi tutup lampu . hahahaha ^^

Rainbow said...

@wanzi
ahahaha..sume dh perli rain berangan.. tapi betol gak, dh kawen bawu tahu kan..

pulun keje lu.. pas tu, jemput dtg mjlis via blog je..hihi

Rainbow said...

@kurli alamak!! rain dh dgr ni..cmner3.. :P

Rainbow said...

@bisk ni serasi hahah.. bila terang tu , cahaya cucuk mata..xtenag tido

Rainbow said...

@nadhirah chan ahaha agak noti di situ.. rain nk apply lah malam ni..kih3..maceh tips tu :P

i am S!L4H.. said...

tdo ade lmpu mmg bengang. haha

padin said...

uit rainbow, ekekee tunggu je la keh3.. umm, aku pon sama tak bole tido dalam terang, kena gelap gelita.

Rainbow said...

tosilah @ tembikai susu gelap2 lebih sejuk ... tak bengang2 dah haha..

Rainbow said...

@padin noti tggu padin tumbuh tanduk hahah

Cik Jari said...

best kan de budak tecik tomei tomei....leh usik2,peluk2,pujuk2... Ya Allah,rindunye kat ank buah cj ....

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template