Thursday, February 24, 2011

tips kurus versi rainbow cloudy

tips kurus : resipi dari rainbow cloudy K U R U S macam orang lidi apik pehe


tiba-tiba malam tadi datang ilham berilmiah ni nak share resipi buat karipap kurus. rain buat tips ni bukan saja-saja, ni antara request dari abe belalang ensem dengan sis LM cantik manis masa tengah syok ngumpat kat chatbox group kat facebook faizal fredley.

makanya dengan ini, kita layan sama-sama. jom ikut AKAK TERJAH ni...

1- kena cari kawan seramai mungkin

sebab apa? sebab bila cuti saja, hampa akan plan nak p sana sini. hulu bandaq darat laut sume nak terjah. nak jumpa kawan-kawan lama lepaskan rindu, sementara tak kawen lagi ni. oqang pompuan ni kalu dah kawen, slalunya dia melekat kat umah dah. mak mentua asyik duk jeling ja pa menantu aku ngah buat ni. dok maen sms ngn sapa plak tu. yang laki plak enjoi sakan tak pa. balik lewat malam, KONON dok qiam kat masjid sampai subuh.




2- bergayut pada palang bukannya pada henpon

sebab apa? sebab boleh buat badan jadi memanjang. bila memanjang, automatik dia leper. bila leper namanyaaaaa kURUUSS.
tapi rain rasa tips ni lebih suai untuk mereka yang kurang tahap ketinggian. cub! bukan gayut kat tepon kay, nanti DUIT deme yang KURUS. duit plak yang berdiet!





3- makan nasi penuh pinggan

tapi.....! BUKAN makan SORANG. makan share dengan adik-adik sambil suap menyuap. nasi banyak tak pa dalam pinggan tu, tapi bukan hampa yang makan, adik-adik yang duk kedarah bagi perabeh. tolong suap tu tanda kasih sayang, rela berkorban, tengok adik kenyang, makna kata hampa pun kenyang sekali walaupun tangan tu duk suap ke mulut orang lain. bagi yang dah kawen, elok praktik kat suami, abang sayang hehehe...


4- makan pedas-pedas

yang ni boleh dipercayai la sikit-sikit. pedas ni mak mentua rain kata leh bakar kalori dan pecahkan lemak. kolesterol kira fobia ah nak menginap lam perut lama-lama.
tapi, AWAS pertama! jangan makan pedas depan boipren. mulut tu tenganga macam tempayan, pedas hup hap hup hap duk menggelepur tangan, kipas macam nyonya panas, mata berair merah, hidung lak berair laici (habit rain makan). malu la sikit. jaga kesopanan susila seorang gadis. penting! supaya tidak andartu ehem..
AWAS kedua! jangan makan cekodok hanget!! banyak minyak leh menjejaskan kehenseman dan kebotakkan seseorang individu tersebut.


5- bersyukur je ngan apa pun bentuk fizikal yang diberi. yang penting SIHAT

kurus tak semestinya sihat. kadang-kadang kurus itu sakit contoh anneroxia, kurus juga kadang-kadang membawa kepada darah rendah. darah rendah sangat bahaya. mudah pitam. tengah-tengah jalan pitam, jenuh! lori balak bukan nampak kita ni walaupun dia besaq saja! tapi balak hensem takpa! dia mesti nampaknyer ngeeee..

haaa.. amacam? puas hati...? hee..i lari duluuu....

18 yang simbah cat:

Cekodok said...

bantahan... no 4.... cekodok hangat.. sedap... auuww....

nuriz said...

tip nak bagi gemuk ada dak heheh

nurizspace@yahoo.com

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hihi..tq syg utk tips tu..tq tq tq

DaK CoMoT said...

haaa bgos2...ney yang dicari2 neyh..heheee

Lagenda said...

yup..no 4 tu kureng sket! Nak kurus jugak! tak kira..sentiasa x puas ati dgn bentuk bdn!

Izan Ishak said...

baguslah tips cik rain hari ni. tp kan mmg nak kurus pun ni...mari kita beraerobik! tak de kena mengena plak...hehehe

Rainbow said...

@cekodok - aip! sebulan sekali je kena mam cekodok hihi

Rainbow said...

@nuriz - he... comin soon sis.. nk cari ilham mlm ni hik3

Rainbow said...

sis LM - kalu berkesan gtaw ao..kira tips merepek ni ada impact gak ah haha

Rainbow said...

@dak comot - he..kita tukar tips nak? rain nk gumok chubby cikit..

Rainbow said...

@mak lagenda - wow pasni cam kerengga la kalu berkesan.. jgn mam fastfud mak.. minyak dy..euuuw.. bhya. lipid .

Rainbow said...

@sis izhan - haha... tgh2 hari jgn senam, tulang rapuh sis, nnt prakkkk hehe

Belalang Hijau said...

sungguh teruja belalang dgn tips2 ini...hee

rainbowcloudy said...

@belalang- bukan dh slim world ke? he..

Tuan Penasihat said...

uiks???
aeii apedaaa??
TP takmo kurus, TP nak mancho.
badan ketul ketul, tapi bukan seketul.

Rainbow said...

@TP- topi koboi tu dh nmpakkan TP macho dah..

apik pehe said...

yakkkk...lidi apik jer kurus..apik bulat jer ni..hehe

Rainbow said...

@apik- hahah ye ke?... janji ada or berkenan di hati sudaaaaa.. :P

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template