Sunday, April 3, 2011

macam mana boleh lupa ni....!

pepagi sunday blues ni rain rasa nak gelak kuat-kuat pun ada,
nak nanges pun ada bila mengenangkan naseb 'lawak bijak' ciptaan sendiri.

rasa nak demam pun ada hari ni bila
wekend selalu rehat-rehat,
golek-golek atas tilam emas,
tiba-tiba semalam buat part time kat kedai cyber cafe dekat rumah rain.

balik tu demam kura-kura,
pagi tadi nak bangun pun ase macam berakar je badan ni ngan tilam emas rain.


7.45 baru bertolak p keja!
rekod paling lambat setakat ni.

mak sempat pesan : " hati-hati naik moto tu baby buchuk,

ni p lewat-lewat dok bawak laju macam mat rempit lak "



kemasinan mak menjadi!

mana ada minah rempit naik moto bawak helmet, tak macho la.

sampai sekerat jalan dah, rain rasa macam ringan semacam je pale ni. pesal angin tiup-tiup tudung ni.

demn! aku lupa pakai helmet.
sempat lagi rain tepuk pale. awat la sayang bertuah rain ni. 

hiasan cerita
patah balik.. malu pun ada.
ptot la rain pasan orang tengok pelik.
galas beg lappy belakang,
pakai sweater penuh gaya,
tapi tak pakai helmet!

nak g alor setar, bukan kedai depan umah ni, adoiyai.




sampai umah, rentap terus helmet.
mak tanya dari jauh je. sibuk kat dapur kot.
sayup-sayup je rain balas

" mak tak pesan helmet tadi, mak pesan naik moto pelan-pelan ja"

terus pecut 110 sampai alor setar.

sampai je opis memang orang paling last, sume member peluk rain.
diorang kata " syukur la rain mai, sayang rain! kalu tak, tak leh buat keje "
---------> ayat nak kena buli buat keja lagi.

dan satu opis bergema bila tahu 'eksiden' ai pagi tadi. -.-

helmet pun terlupa................!

8 yang simbah cat:

mrs.sabri said...

ooo x pakai helmet ye..anda di saman..hehe :)

Cekodok said...

rain igt apa tu rain.. haha...

cik ubi said...

minah rempit yg gojes,,

apik pehe said...

haha..kak ni..pandai wat lawak ek..haha

ghost writer said...

ala redah jer Rain...buat macam tak pasan jer.kalau kena tahan pak polisi cakap gini...

"saya memang keras kepala bang..."

haha

Faris Adli said...

7.45 kau pergi keje? masa tu aku tido lagi..pukul 8.30 baru aku nak bangun

Piasara said...

"adoiii..laaaa,lupa helmet pulak dah budak rain ni..apa lah hang ni rain oii...makan kepala ikan banyak sgt kot..hehee..nasib baik tak jauh lagi.."

Cikya said...

wah, rempit 110 naik motor apo ?? :D
ringan kepala..

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template