Sunday, April 10, 2011

kau ghost . si hantu biskut

sudah lama mahu bercerita tentang dia
aku jatuh cinta
dengan penulisan dia
penuh gaya
penuh mutu
penuh keunggulan

aku membaca blog dia
aku mengusha
aku meneliti
mencari realiti disebalik identiti
yang disembunyi

dia bijak
dia realistik

dia hantu yang berfikir
dia hantu yang berkata-kata
mengikut jiwa seni

seni dalam penulisannya
acapkali buat aku leka
seringkali buat aku kelu
aku buntu membalas kata-kata
yang keluar dari akalnya
kebenaran dan logik akal
tidak boleh aku sangkal

ya,
aku kagum dengan dirinya

yang dulu aku kenali dia dengan sekeping biskut
dia menghilang seketika
muncul dengan hantu yang telah menghantui
dunia penulisan

kau memang berhantu ghost @ bisk

ghost writer

dulu
aku bingung 
mengapa kau memilih
''aku bangkit selepas mereka fikir 'hidup' aku mati''

kini
aku mengerti
semakin mengerti
erti kehidupan
di sebalik erti hidupnya kamu

21 yang simbah cat:

cacing said...

ghost ni mmg pandai dalam penulisan dia.. cacing kekadang baca sampai tak paham ape yang dia nak bawakkan....

Rain said...

@CACING - hahaha , yep. xdinafikan, smp xfhm... bahasa high level sgt..dia genius la katakan.

cacing pun bukan calang2... smp bercacing mata rain heeeeee :P

intan.maisarah said...

hehe..

encik ghost pastu tersenyum membaca entry ini :)

intan.maisarah said...

owh..

saya pula masih belum pandai mengeluarkan kata kata

aduh

masih perlu berlajar

Rain said...

@INTAN MAISARAH - alaaaa merendah diri plak.. sara ngn ghost pun sama je.. hebat dlm bkata2.. bicara yg membuka minda untuk org berfikir...

be honest, anda salah seorg yg saya kagum :)

cOnfuSeME said...

ayat semua nak puitis klu entry u ni yunk..like it..hehe...

nt nk terjah hantu tu...:P

kpah k-poh said...

akak sampai tak boleh nak paham apa yg ghost tulis...

United Minds said...

walau pun dia my young brother...kekadang aku sendiri tak faham apa kehendak dia.....hehehe...

apik pehe said...

hehe..da pnah pegi ghost writer..mmg x paham..komen pon xtau nk cakap aper..hehehe

ghost writer said...

Rain....

boleh akus enyum jer..

:)

mekasih..

Cik Jari said...

sedang cuba untuk paham..unt paham rain n paham hantu...

CahayaCintaIlahi said...

wah suka kata2 ini..
penuh puitis nk terjah la
blog ghost tu .. huhu ;)

Belalang Hijau said...

dulu dia guna nama biskut kan?
betul x?
ke org lain?...ngee

rainbowcloudy said...

@BELALANG - yep. tepat :)

A retarded kitty said...

bahasa ghost ni banyak double meaning, baca banyak kali pun tak faham.
kekeke

rainbowcloudy said...

@GHOST - arhhhg.. sebolehnya xmahu kamu senyum, rain mahu lebih dr senyum... boleh ke? mahu otak kamu yg terlebih seni itu ..

ghost writer said...

take it...

:)

Rain said...

@CONFUSE - suke ke ai jiwaang2 nih? kang ada yg muntah..

u terjah baik2 yunk.. dia hantu, u bwk selimut siap2 ahahah


@KAK PAH - he.... tersirat sgt kak.. genius dan terlalu berseni..

tapi rain suka otak org abstrak ni..
byk tafsiran.

Rain said...

@UNITED MINDS - he.. terbongkar sudah rahsiaa.. rain bwu tahu ni. citer eksklusif ni!

tengs taw kongsi rhsia he..

dia otak seni, bro otak sukan, kira hantu manchester gak ni hehehe :P

Rain said...

@APIK PEHE - speechless kan bila baca kata2 dia. terasa sgt perfect kdg2 kata2 dia. tepat mengena.


@CIK JARI - aik yunk? rain sukar difahami ? ahahah... jiwa abstrak sikit rain ni...

Rain said...

@CAHAYA SHAYUNK - kata2 dari hati saja...

terjah dia slow2 je kay, kang hantu gigit tatawww :P



@RETARDED KITTY - he... setuju. kdg2 boleh jadi xtafam n salah faham.. kita salah tafsir ngn apa yg ingin disampaikan ghost :)

for me, his brilliant!


@GHOST - amik slow2 n satu2 he... :)

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template