Thursday, April 7, 2011

jarum masa tidak berhenti berdetik

selamat pagi semua pacar-pacar yang rain sayang...

awek-awek sekalian , semoga dirimu terasa begitu berharga ^ _ ^

lebih kurang 50 jam yang lepas rain membawa diri ke dunia zombie
yang penuh dengan kegelapan dengan menaiki mesin masa.

setelah meredah beratus perjalan dengan seribu kesabaran,
rain jumpa ni , yang membuat rain tersedar dari lamunan panjang,


masa tidak pernah mempedulikan sesiapa jua
siang berganti malam
dan malam pula akan berganti siang
begitulah  peredaran dunia di bumi Allah ini.

kesedihan, kegembiraan, kematian, apa jua
yang manusia di muka bumi ini alami tidak akan menghentikan
pergerakan jarum jam walau sedetik jua.


benar..
apa pun yang berlaku,
yang hidup, perlu berhidup untuk meneruskan kehidupan.

kematian itu pasti.
selepas kematian, ada satu kehidupan yang kekal.
di sana ramai yang terkapai-kapai
kerana belum sempat membawa bekalan yang mencukupi

 ***



andai aku bisa mengundurkan masa,

aku mahu bersabar.
bersabar dan bersabar dalam apa jua yang diharungi.



selepas satu tempo,
kesabaran tu memberi satu kepuasan yang teramat luas ertinya.







cukuplah.....





cukuplah bermenung sampai di sini...

tunggu apa lagi tu yunk? ayuh komen n sambung buat keje he...

18 yang simbah cat:

CahayaCintaIlahi said...

tu la masa memang pantas berlalu .. sampai terkejar2 di buatnya aleh2 esok da jumaat aih

Cekodok said...

walau apa pun yang terjadi hidup mesti diteruskan...

Belalang Hijau said...

awat belalang nak masuk blog ni x boleh 2 3 ari sudah?

igt ka bebai ka apa smpi delete blog :-p

Rain said...

@CAHAYA - jumaat? yeaaa esk rain cuti. esk cuti!! esk cuti!! (tlompat2)

@CEKODOK - makan cekodok untuk berhidup :P

@BELALANG - apsal rasa nak tgkap je si belalang ni cincang2 buat ayaq asam lunch sat g! nakaaiiiiiiiii!

ghost writer said...

kenapa mesti ke dunia zombie..bukan kah dunia cinta kita ada..huh

siapa yang mau menghalang masa akan terus ditinggalkan masa,siapa yang mau undurkan masa pasti lagi jauh tertinggal.

intan.maisarah said...

:)

andai kita punya mesin masa.
mampukah kita menjaga mesin itu dari jatuh dari tangan yang tidak sepatutnya?

hargai masa yang ada sebaiknya :)

Rain said...

@GHOST - kerna zombie itu cinta aku , ghost..

ya, kata2 kau tidk boleh disangkal. benar tapi bolehkah aku tidak setuju..

zoul zombie said...

"kerna zombie itu cinta aku , ghost. - rainbowcloudy, 2011"

gua nak copy ayat nie. Letak dalam frame, gantung kat bilik. kah kah kah

Rain said...

@INTAN MAISARA - tingat cikgu m3 form3 ckp " masa itu emas, emas itu kuning, 'tahi' pun kuning, kesimpulannya masa itu tahi "...


adeh, dia bebel sbb xde org skor 100% m3.. ...

Rain said...

zoul - buktikan! ahahahhah.. tu hantaran kay.

fiezah91 said...

pergh! masuk dunia zombie x ajak.hahaha.

masa mmg x pernah memperdulikan kita..

Rain said...

@FIEZAH91 - kena cari pasangan zombie gak la kalu nk ikut hihihihi..

ya, masa terlalu sombong dan angkuh untuk menanti diri kita ...

zoul zombie said...

hai fiezah. zombie macam i memang suka orang nama fizah fizah nie *wink wink

apik pehe said...

huk aloh kak rain nih..merapu tang ke laut..haha

Rain said...

@ZOUL - u ngorat ke ni?.. approve aprove ngee~

@APIK - aik? merapu ke apik xbaca? ke xfhm pe rain tulis... aishhhh .. nk kena trnslate ke bhasa kelntan ni....

apik pehe said...

hehe..sebenarnyer dop paham..sbb tu apik cakap akak merapu kokse dang..hehehe..jange maroh kak deh..

acu try kak explain kot klate..hehe

ghost writer said...

silakan kalau tidak mau setuju...

:)

Dilla Nur said...

ingin berhidup kembali...namun akhirnya...'mati' sekali lagi...

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template