Monday, September 3, 2012

"tolong mandikan"

mengeliat ke kiri. alih ke kanan.

"aduh, awat panaih sangat nih"

tiada respon. hanya bingit tv bersuara.

"slownya kipas, bukak la kuat sikit"

tiada respon. hanya bingit tv bersuara.

"huuu.. panaihnya! ngantuk. malas la mandi. awal lagi"

tiada respon. hanya bingit tv bersuara.

"panaih! tapi nak baring lagi. sapa nak tolong mandikan"

respondan (bukan pondan): "hoiii. ingat orang mati ka nak tolong mandikan?"

grrr. respon yang tak dijangka.
Jenab terus bangun menyejukkan dirinya selama setengah jam di bilik air.
mandi, bertafakur, insaf.

#kalau cuaca panas selalu gini, bil air boleh merah ni!

12 yang simbah cat:

Tukang Karut said...

kalau suruh aku, confirm aku mandikan...


dengan air pili bomba!

Asrul "iLham" Sany said...

karang ko dah kawen leh la mandi2 sama ngan suami...jimat air hahahaha

Dkna Abza said...

kalau panas macam nie pergi car wash then tengok kereta tengah bersiram rasa macam nak bersiram gak tau ;p

Sop said...

kalau gi mandi sunagi best kan..:)
kalau panas, mandi pun tada guna.. sekejab jer sejuk.. dok dlm peti ais.. [kaku]

akubiomed said...

Cuaca panas kalau dapat merendam diri dalam tab pun sudah best.

Rain said...

TK - terima kasih. terharunya. aku kan suka hujan hahaha.

ais - harap-harap tum kurus yang tolong siramkan :D

dkna abza - betul betul. mandi sekali ngan kereta barulah like car like boss.

sop - mandi sungai best, lagi best g kat air terjun tapi kena hati-hati sekarang ni bimbang air kencing tikus..

tiba-tiba tingat bilik mayat bila sebut peti sejuk. gulpp

dill said...

oh. terase seperti ditampar di situ.

insap. insap.

dill.

mama aini said...

wah manjanya dak jenab !!!..bajet ada org nak tolong mandikan..wakaka..

ghost writer said...

nampak tak bulan tengah penuh? mereka yg dikaitkan dengan vampire sentiasa mempunyai darah yang panas dan nafsu yang bergelojak.

Belalang hijau Perisik said...

mmg pun panaih ya amat la nih...
rasa mcm nak dok dalam aircond ja time tengah hari...

huhuhu

alien said...

panas ker~
g bukak peti sejuk.. duduk dpn. Dijamin nyaman

tehr said...

macam ni gaya
kena buat rumah tepi tasik ni, rain

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template