Thursday, September 13, 2012

motivation and be creative

these are not advertisement. these are motivation to start the day with full energy like drink a milk with full cream :D

nak berbahasa arab tunggang langgang, just speak English. Thursday is English Day in my Villa wakaka


lets make something fun and creative for someone you love and care about. i will post this to my Mak at Kedah. (ceq rindu!)


i will not make this pillow but  i change it with making card but still using the same idea.


24 yang simbah cat:

missSenget said...

cantik bantal tu..

aku nak..!

syiela said...

sukanya dik bantal tu.. nak2 bunga dia yg menyerlah alahai nice sangat!

** mak mesti sangat happy dapat kad nanti ^_^

Asrul "iLham" Sany said...

mak nak menantu... katanya hahaha

Lizzie Yasmin said...

Alahai sweetnya pos kad kat mak. Kalau mak aku mesti dia cakap "Hang nie tak dak kerja lain ke" padahal kita baru nak berlagak sweet. Potong sungguh mak i nie.

Tinta Lana said...

Salam rain. 1st time asanya singgah sini >_<

Err..jom2, buat kad tok mak..hehehe. handmade, buat sndiri lebih terasa dekat kan? ^_^

Rain said...

Lana - yup salam kenal. saya suka gaya pemikiran akak. tulisan lambang personaliti.

IntaNBerliaN said...

pos kad buat sndiri ek.. kreatif :-)

alien said...

rajin dan kreatif dia ye..

Yousof said...

Hamba ingat tu iklan daa hihi. Cool!


Comel je hadiahkan kat mak benda kreatif macam tu. Lagi comel kalau hadiahkan mak menantu.. ;P

Rain said...

usop - haha sama je perangai ngan abam ais.

patik menunggu putera dari kayangan turun ke bumi :D

Yousof said...

Hihi.. Ia dikira doa ok! ;)

Terus sabar memanti beserta doa ye tuan puteri..

tehr said...

mak aku memang tak pandang kalau bagi kad
baik lagi bawa sebungkus sup daging
haha

mama aini said...

memang ank mak.. :)

the malay male said...

Sgt bermotivasi

Tukang Karut said...

aku rasa rotibasi pagi ni...

Rain said...

tehr - hahaha jiwa ibu sama kerana sifat penyayang, tapi taste masih berbeza.. kenyang perut; suka hati :))



TK - kahkahkah pe kes plak ni? lemau hari jumaat ke cemana

Masya said...

cantiknya.. kreatiflah buat sendiri macam ni.. ade jual ker?? salam kenal yer.. tq komen diblog saya...

Sop said...

buat byk2 boleh berniaga nih,. hehehe

Iffah Afeefah said...

aku teringat oh mai english da bile bace ni haha

Rain said...

iffah - kakakah. nasib aku bukan tesl. kang anak murid sesat ikut bahasa aku..

caliph shuriken said...

rain org kedah rupanya.. ceq pun org kedah ^^

akubiomed said...

Tak lah susah dan hasilnya pun cantik. :-)

aDisH.sHidA said...

cantik dan kreatif...adik akak pun suka benda2 kreatif mcm nie tp tak de kesempatan nak mencuba nya lagi...

Mak Lagenda said...

Idea buat bunga kat bantal tu mmg cantik!! Nnt leh apply kat mana2..

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template