Friday, September 14, 2012

jalanan


11:37pm

di kanan berliku
di kiri pucuk paku

jika di kanan aku lalu
di kiri pula aku tinggal begitu

susahnya di kanan aku yang tahu
di kiri pula dipandang sekilas lalu

baru pulang dari kelas penulisan akademik 1
pensyarah ajar bahasa yang betul dan tepat untuk ditulis dalam penulisan akademik,
tapi di sini saya aplikasi bahasa emotif dalam pantun, boleh kan?

moral pantun :
susah lebih baik dari senang, jika susah kamu akan menilai diri, jika senang kamu lupa diri!

20 yang simbah cat:

mama aini said...

ehem semakin kreatif entry dr rain skrg ni..kadang2 mama rasa setiap perkataan ada makna lain yg tersembunyi..

ghost writer said...

boleh jer, pensyarah awak tak baca. :D

Crew Fathi said...

ehem2..

Everything's Everythings said...

creative nya..

Asrul "iLham" Sany said...

ko brapa sem lagi nak habis?

Rain said...

ais - 2 sem lagi. tahun depan. pening pening

padin said...

ringkas tapi penuh bunga....

Tukang Karut said...

ini pantun ke?????

Iffah Afeefah said...

makin lame makin kagum ngn rain

sat2 nk polo

kang lupe link

Rain said...

tidak layak sekali dipuji atau apa-apa.. banyaknya kelemahan diri yang disembunyi tidak disedari ramai

tehr said...

suka entri ni

di kanan adalah aku
di kiri pula ada kamu

haha

Rain said...

haha Tehr, cari juga mana la nama tehr tak naik kat button like tu ngee ;D

the malay male said...

kiri kanan kiri kanan..macam berkawad pulak... huhu

Along Usop said...

Pantun melayu khazanah bangsa
Mainan utama golongan istana
Kiri dan kanan sini dan sana
Gngemtgadmdagjtnbkn asgkdmjgbjtmdgjmwk

caliph shuriken said...

patut laa kt comment sy tadi ada mcm lirik lagu, hikk...

syiela said...

bestnya kalau di kanan berliku di kiri pucuk paku.. dapat la masak nanti (tetiba je)

syafiqakarim said...

bila nak ajau saya menulis

MamaEma said...

indahnya...

Sop said...

mesti hebat nih sbb lepas kelas penulisan akademik :)
pernah kantoi paper nih.. hehhehe

Rain said...

sop - ah sudah. nerves plak rasa bila sop cakap gitu.

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template