Tuesday, May 15, 2012

gesekan biola lelaki tua

di tengah kesibukan kota manusia menyegerakan urusan masing-masing, telinga ini menangkap alunan damai dari gesekan biola. takjub sekali. gesekan biolanya berjaya memperlahankan masa dan gerakan manusia-manusia duniawi.

membuai jiwa. mengalun rasa agar hati dan fikiran memejamkan mata dan menghayati nota muzik yang digesek. seorang lelaki emas bersama biola menguasai suasana dan mendamaikan jiwa yang sibuk berkejaran.

aku hanya terpaku. terpaku dalam indahnya jiwa seni yang dimiliki dan mempengaruhi gerak laku aku.

sudah lama tidak merasai damai jiwa sejak tiba di kota.



13 yang simbah cat:

mama aini said...

assalam rain..maaf mama down lepas majlis aritu..baru arini dpt lawat rain..ehem indahnya ayat2 diatas..kata2 biasanya menggambarkan perasaan seseorang..ada kebahagian terpancar diwajah rain yg comil tu..

**Thanks sudi hadir kemajlis mama bersama2 `suprise` sekali..ala sidia tu !!..ha2x..lepas ni mama tunggu kad rain pulak tau..

a.samad jaafar said...

saya selalu men'stop'kan langkah saya kalau ada org bermain gitar di tepi jalan.. gesekan biola bagaimanapun lebih menusuk alunannya..

apa kabar rain? maaf lama tak menegur di sini..agak sibuk tahun ni..

tehr said...

Gesekan biola memang membuai perasaan
Sebenarnya siapa yang main tu, rain?

Rain said...

MAMA AINI haha mama! tak ada apalah. si dia la pulak. :D lucu mama ni.

its the best day when i can see your face with my cloudy eyes haha.

Rain said...

BRO MAD | terima kasih che mad sudi juga bertandang ke banglo 10 tingkat yang tak sebrapa ni ... ;)

kesibukan membuatkan kita harus mengutamakan yang utama



THER | seorang lelaki berusia yang menggesek biola tanpa henti di KL Sentral.

sungguh terlalu membuai perasaan...

gnesop said...

sop selalu juga layan jika terseemoak dengan pemuzik jalanan
mmg syok...

Tukang Karut said...

kadang kadang layan muzik cam ni pun best gak...

Hanie Dew said...

oh aku sgt suka dgr gesekan biola, gitar,celo dan yg sewaktu dgnnya.

alien said...

wah~
hati tengah riang ria!

delarocha said...

di kota mmg jarang ada kedamaian

dill said...

saye ingin belajar main biola. rain ajar tau

dill.

Belalang hijau Perisik said...

wah, cantik la template blog nih... suka2... huhuhu...

teringin nak belajar main biola, tp apakan daya, mahai ya amat harganya ;)

chemay said...

teringin nak dengar orang mainkan biola untuk chemay.
:')

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template