Saturday, December 17, 2011

vice versa

seronok rasanya bila boleh boleh kenang sesuatu yang manis sebab buat kamu senyum dan terus senyum dan hanyut dalam kenangan sampai ada yang tegur "apa senyum senyum?"

senyum kerna ada hati yang berasa bahagia.


--;-<@


pilu sangat bila melihat kanak kanak yang berbadan besar dibuli. dia meluah rasa hatinya dengan memukul mukul pada bantal. "dik, jangan nagis ya"

nagis tak bisa pulih apa apa. tapi itu yang terbaik dan melegakan sedih hati.




berpendapat anak anak tak berdosa apa apa. 
mereka yang dewasa mencorak dan membentuk acuan buat mereka si kecil ini.

22 yang simbah cat:

tehr said...

sapa tu yang buli budak2
macam dah tak ada kerja sangat dah
huh

mama aini said...

kenapa org suka membuli kanak2 yg begitu?,ya rain menangis dapat melega & mengurangkan kesedihan..hu2x..

~SaL IjOu~ said...

hanyut dlm kenangan manis mmg menyeronokkan..buat kite senyum2 sendiri..~ ^^

yg membuli tu pasti akan ada balasannya nnti~

Gnesop said...

Lumrah di zaman kanak2. Kalau boleh jg permakanan. Cian masa zaman sekolah. Bkn je buli, kutuk tp aktiviti pun sukar.
Masa kecil mmg comel tp dah besar masalah nanti

Tukang Karut said...

biasa ni... siapa tuh... meh aku buli dia balik....

hani said...

what u give u get back lah
cliche, tapi benar
:)

fairuz said...

kemain awok ye buli2. gua buli balik nanti kang haaaa >.<

delarocha said...

masih budak2, sempat lagi nak diet

missSenget said...

sapa buli budak2 tu..???


kesiannye...


isk..ko eh rain..?

YOUsoF said...

Kenangan memang tinggi nilainya lebih² lagi kenangan manis.. ;)

Cantik bunga ros tu.. hehe


Ibu bapa/ orang dewasa adalah cermin anak²..

Asrul "iLham" Sany said...

senyum itu indah...

fuck the bullies!

sy tukar2 BG masa entri baru je :D

konde said...

legakan hatimu dengan menangis :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

Liyana Zahim said...

sian.. nnti adik beso kurusla.. jgn sduh ye dik.. mlysia mmg bnyk mknan sdp2.. eh..

zati embong said...

betul 2, jd ajarlah anak utk jd terbaik.

dill said...

dia perlukan seseorang untuk memperkukuhkan self-esteem dia. saye pun tak faham kenape kene ade unsur buli dalam kehidupan.

dill.

cimOt said...

tlg jgn buli saya..errrr sambil muka cuak2..

a.samad jaafar said...

saya terlalu akrab pada kenangan.. lihat sahaja cerita dalam blog saya.. segalanya berkisar kenangan.. malah saya mudah tersentuh pabila sesekali terkenang-kenang...


maaf krn lewat ziarah..malah susah sikit nk berblog spt biasa..kesibukan pada hujung tahun..apa2 t kasi krn mengingatkan saya supaya update blog tu hihihihi.. TQ

Fyqa said...

budak2 pon sensitip gak

Khairul Antasha said...

seronok tgok orang bahgia.. :D

LAici KAng Ais said...

nak buli ajak lah guwa sekali.heeeeeee

hanaahmad said...

senyum. ;)

Rain said...

TEHR | uih! berangin tehr .. budak2 .

MAMA | lega bila nages. bukan lemah kan mama?

SAL | khayal~ :)
balasan balasan!

GNESOP | ada sepupu dulu dia memang besar, sebab takut kena ejek dengan kawan kawan, dia diet sampai badan dia sedap sedap. tak gemuk/ kurus sangat. saiz badan tu penentu keyakinan diri juga ..

KARUT | <- dia. diaa

HANI | benar :)

FAIRUZ | jangan buli kite. kite budak kecik. adeeeeh (koma)

DELAROCHA | harap-harap. :)

NGET | aku yang buli, tapi kenapa muka dia iras ko nget? err

YOUSOF | :) kenangan kadang kadang buat kita rasa muda, tapi itu perasaan cuma.

:) bunga untuk mereka yang singgah di sini.

tepat!

AIS | aip! dak muzium :D

KONDE | lega bila keluarkan air mata.

LIYANA ZAHIM | dah besar pandai nak bergaya. mula nak slim world. boleh laa nak pewwwiiit . he.

malaysia mewah, harap mereka selalu pandang mereka yang BAWAH...

ZATI EMBONG | :) ibu bapa pencorak.

DILL | sokong self-esteem. si kecil yang badan besar selalu dipandang serong sikit. kurang aktif kata mereka. nak nages rasa tgk budak tu nages T___T

CIMOT | jangan takut. meh akak nak peluk alolooo. err?

A SAMAD JAAFAR | yep, sama. suka sandar pada kenangan :) rain suka baca kisah yang di kenang. itu pengalaman. itu juga satu ilmu dan pengajaran yang boleh di ambbil.

::: tidak apa-apa. ziarah bila senang :)

blog bro J buat rain senyum selalu hehe. lucu!

FYQA | hati kan lembut. tak kira siapa. sesiapa pun punya hati :)

KHAI | bahagia bersama :D

LAICI | meh ni nak luku sedas :D

HANA | sengih :D

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template