Monday, July 25, 2011

"dik, dik..."

cemei betei renbo keludi ni...

tak sangka selepas demam panas dua hari akibat menelan dua ulas durian sebaik sahaja berbuka puasa pada hari yang ketujuh di pengakhiran syaaban ini, dan apabila aku kembali bekerja, ayat pertama aku dengar

"dik, dik, tolong fotostat jap"
"dik, boleh print tak?"

dan orang yang bertanya itu pelajar STPM.

maknanya rupa paras aku ni persis 18 tahun ke bawah!

kah kah kah.

aku nak demam lagi sekalilah dan masuk wad kalau boleh buat aku makin comel, muda, remaja dan segerombolan dengannya.


sebelum aku demam tu, berminggu-minggu aku keje, aku dengar ayat ni je

"kak, fotostat ni jap"
"kak, pc6 'hang', camner nak buat"
"kak, awat tak connect ni"

paling sedap ayat yang aku dengar

"kak long, fotostat kat pakcik yang ni sat, 2 keping"


pastu, baru je tadi ada pakcik nak bayar, then cakap
"nah dua ringgit, ingat pakcik sampai bila-bila naa"

ha ha ha ha. baiklah PAK. ceq ingat! jawab lam hati je lah



moral satu : jangan baca entry budak saiko yang tengah gila mencari kerja. kih kih kih

moral dua : kematian sentiasa di ingatan bila kesakitan menduga.

21 yang simbah cat:

Khairul Antasha said...

dik, belikan ubat utk adik..adik batuk ni..hehehe

Belalang Hijau said...

hahaha adik pulak...boleh la tu...belalang lagi hebat pggl rain 'BUDAK'

wakakaka

blog-tips-kurus said...

(Rainbow, nanti bagi $$ raya banyak2 ye!)

*kamu alah durian? kesian...

~bUih-bUih ciNta~ said...

trlampau byk kot mkn durian, kan durian pnaskan bdn..hee..

Piasara said...

"lps makan durian tak minum air dlm pangsa durian tu ker rain?"

CassiaSiamea said...

adik??
ok~~

ghost writer said...

2 ulas jer terus demam...?

mak eeii...tak kuat imun kamu nih Rain.

bagus tul kamu puasa.

Asrul "iLham" Sany said...

penulis datang melawat, follow dan komen blog kamu...

;-)p

Rain said...

@KHAIRUL -> dik, dik...nah vitamin c, baik utk kulit

batuk tu baik, lepas kulit cantik .. :D



@BELALANG -> mmg suka cari pasal betei PAKLANG nih!


@B-T-K -> errr.. anak2 buah dah cub duit rain. tggu raya korban lak :D


@BUIH CINTA -> sebenarnya lebih kepada dehidrasi. puasa kurang air, pnas kat tmpat keje lagi, bila makan durian, makin tersejat lah air ..

(betol ke teori rain ni?)

amir aizat said...

woah lpas bukak pose terus makan durian ke, hebat2.hehe

YOUsoF said...

Dik, sticker dah terbang ye... tunggu.. ;D




moral 3 : orang lebih suka sambut harijadi tapi lupa bahawa umur makin dekat dengan kubur...

SYARIFF HAIKAL said...

HAI AKAK RAINNNNNNNNNNN..SMOGA CPT SEMBUH..EHEHE...MNUM AIR KOSONG BNYK2 YE AKAK..HUHU..

apik pehe said...

ehh..hehehe..muda la tu..uhhh

Pyka Rahmat said...

nasib nampak muda kalau tua tak makian org tu dapat? haha

Syuzana Abd Halim said...

takpe...yg penting syu lagi muda dari kak rain...hehehe...

apik pehe said...

kak rain!!!selamat berpuasa

Rain said...

@PIASARA -> hu.. tak sis.. sebab bajet mkn sikit, ingt tak de efek.

mmg askar lam bdn rain xleh harap hihihi.. lemah.


@CASSIA -> hai.. . saya bau2 bacang dgn heliza.. nama saya ADEK :D


@GHOST -> kamu tu, tlg lah jd askar lam bdn aku nih. hahaha. kata tough


@ASRUL -> haha. bape kali nk folow. ngade.. meh lyn durian ni

Rain said...

@AIZAT -> ngidam.. naseb xngidam bnda2 masam haha..

gian durian. sapa yg alergik bau dia mmg rugi!!


@YOUSOF -> menanti! belum smp umah..


moral 4: manusia kerap leka dgn keindahan dunia yg nampak di mata. hakikatnya dunia cuma persinggahan yang sebentar.


@SYARIFF -> baik betei uncle nasihatkan saya.. maceh ao... uncle pun, kalu batok2 tu, minum laa ubt batuk cap datuk dan cucu :D


@APIK -> he.. muda 2 3 bulan dari apik :P


@PYKA -> HAHA! kejujuran yg menyentap sanubari..


@SYU -> untung ea lahir penghujung bulan... he. suka lettew

Rain said...

@APIK -> selamat berpuasa dik!! masa LI jaga mata.. hehe ;D

Cikya said...

Rain,

agaknya pakcik tu berkenan nak wat menantu kot? ehehe
menantu sulong.. ;P

org muo said...

bagus dpt istri banyak celoteh...x le sunyi sgt..baik2 mata sdg nak lena tekejut balik :D

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template