Wednesday, July 6, 2011

harapan

jenab menggigil selepas bangun dari tidur. menggeletar 1 badan.
aaah sudah..
parkinson dah pagi-pagi hari..

berdebor betol hati jenab pagi ni.
tak pernah dibuat dek orang, rombongan meminang datang dalam mimpi.
hebat sungguh mimpi jenab pagi tersebut.
kalu diulang siaran jenab harap boleh nikah terus dalam babak mimpi tadi,
mesti lagi best dapat dengar tok kadi tanya 'sah?' pada saksi-saksi..
hihihi jenab ketawa gedik. suke suke.

kotak fikiran jenab kembali aktif berputar...
jenab belum pergi kursus kahwen lagi. jenab pun belum khatam buat gulai tempoyak lagi.
macam mana nak kawen? belum bersedia. keje tetap pun jenab terkial-kial mencari.

hari-hari keje jenab datang cyber cafe tempat dia berkerja sementara waktu dan menyemak
kotak email. doa penerang hati semua siap dibaca tapi jenab cuma dapat baca email spam.

harapan setinggi awan mulai mendung berarak di wajah jenab. menanti hujan yang turun bila-bila minit.
toing-toing.. tiba-tiba bunyi chatbox dalam pisbuk jenab berbunyi. sapa plak kacau time jenab berdrama feling ni!

memang berkat doa penerang hati tadi agaknya, sepupu jenab ada offer keje. sekarang jugak jenab nak balik solat zohor!

10 yang simbah cat:

Rain said...

mmg sejak azali lagi, gua tak pandai nk ending dengan baik..


hancus tulisan.

Khairul Antasha said...

moga dpt keja!

ghost writer said...

ok memula sekali belajar buat tempoyak,bagi pedas sikit sambalnya.kedua,cari keje yang not bad.ketiga..cari calon dulu(macam aku jangan...kuat makan tempoyak.haha!).

lepas tuh,baru masuk part kawen.eh,part mimpi dulu.hihi

Rain said...

@khairul antasha - smg doa itu diterima. nice kind of words.

Rain said...

@ghost writer - haha. pandai je dia ni. xminat tempoyak tapi kena pro b4 kawen, kang mak mentua rejek kecik hati rain... kena google resipi ni..

yep, paling penting waktu terdekat ni nak kerjaya yg boleh menjamin kwangan rain utk masa depan..

mimpi kita berbeza sbb u lelaki he..

intan.maisarah said...

teringin nak kawin
pakai baju cantik2
makeup2 lawa lawa
..

nak kawin sebab itu aje,


hahha

Rain said...

@sara- haha si comel ni.. skrg ni comot ke? nk tggu kawen bwu nk melawa habis abisan ye..

Asrul "iLham" Sany said...

penulisan yang agak 'comel'

penulis datang melawat, follow dan komen blog kamu

;D

S..U..D..@..I..S said...

doa terang hati murah rezeki sekali nab

Rain said...

@ASRUL - apsal rain rasa penah dgr ayat ni hihihi... kopipasta..

comey tang mana tu hik3



@SUDAIS - ow terima kasih.. nab terima he..

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template