Saturday, July 2, 2011

tergolek

semalam. semalam punya semalam punya semalam punya cerita.

mengisahkan perihal jenab si minah rempit tapi berjiwa penyayang... pewiit

dalam perjalanan awal pagi dingin dia meredah tar-tar jalan raya menuju ibu negeri kedah.

preeeeeengggggg....prengggggg...

eiiit....sreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet.. eh terover break lak...

jenab ternampak seekor kucing tergolek atas tar. badan penuh kesan darah. perut terburai. tragis betoi. nak kuar dah air mata duyung tapi jenab tabah. jenab melintasi arwah kucing dengan kalimah al-fatihah.
dia ingin mendail ambulan, tapi naluri saitan menghalang keprihatinan jenab.
"jangan terburu-buru jenab, ambulan tu untuk orang yang sesak napas macam enko je lah".
jenab hanya mendoakan ada ustaz seperti ustaz amirul datang menkuburkan kucing tersebut.
jenab hanya menyumpah seranah makhluk yang berakal dan begitu samseng melanggar kucing itu.
dalam hatinya berfikir jika pakwenya tahu mesti pakwenya meraung melihat kucing tersebut.


episod pertama pada hari tersebut tamat..


.......



episod kedua pada hari seterusnya



vroooooooom...vrrrrrrrrrrrrrrrrrrooooommmmm...

eiiiit..pukkkk.. jenab terkejut. beruk jiran kawasan itu turut tergamam. tayar moto jenab melintasi seekor anjing yang berdarah.keras. lidahnya yang panjang terjelir. anjing berwarna coklat pudar itu sudah menemui Tuhannya. nasib yang diterima anjing tersebut sama seperti naseb kucing dalam episod pertama. tragis. nak nages pun tak sampai hati sebab namanya anjing.

cuma jenab bengang macam mana seekor binatang yang besar macam tu pun kenderaan berat selain moto jenab boleh menjadi buta. tiba-tiba jenab merenung masa, manusia tak buta, mungkin tiba ajal anjing terebut. sedangkan treler yang sebesar-besar alam tu boleh dilanggar orang, inikan anjing yang masuk dalam kategori kemetot la.




dan semalam jenab mimpi terlantar di hospital. keadaannya parah. semoga itu mimpi sekadar mimpi sang puteri jenab.

15 yang simbah cat:

cik ungu said...

mesti banyak gila jenazah2 semut kat atas jalan tu kan.


xde sapa yg kesah.


kesian mereka.

Encik MamaT said...

rain banyak sangat pikir tu sampai terbawak dalam mimpi... hehe.. biasa la binatang.. takde akal.. tambah plak ayam... nampak moto ke keta ke.. time tu la dia nak melintas... hehe

Cikya said...

Rain, kalau boleh elak kita elak.
cikya nampak binatang mati kena langgar, tak sanggup nak tengok, kesian..
lagi sedih kalau binatang yang kita pelihara kena langgar kat orang..
sedangkan trella langgar motor... TT

Rain said...

@UNGU COMEL - heran plak yang semut sekecil2 binatang pun panjang nyawanya xdilanggar kereta! Allah Maha Besar.


@ENCIK MAMAT - he.. agak la. tertido pas baca paper pasal kes eksiden. ayam degil tu!!

Rain said...

@CIKYA - betol sis.. kucing rain nama dia kentoi. haha sempoi x?.. syg giler. xbg dia kua jln2 takut kena lnggar kah3.

ghost writer said...

manusia yang berakal pun banyak yang mati di jalanraya rain..apalagi binatang.sekalipun anjing kita tetap punya belas..

apik pehe said...

huuuu...asik ader jer yg mati

Rain said...

@GHOST- ya, anjing yg mati katak...

@APIK - ada kehidupan. pasti ada kematian....

intan.maisarah said...

tak reti bawa motor

mat ketawa said...

rain ke jenab yg tulih citer ni? kompius kejap....hahaha

Rain said...

@SARA - kita saling melengkapi la gitu..sara tlg drive utk rain he.. x reti nk bw kete


@MAT - jenab. bukan rain haha..

Haru Biru said...

angahhhhhhhhhhhhhhhhhhh... updet cepat sebelum anda di ... diiiii.. diiiiii.. ddiiiiiii.... di apa ek.. ngeeee

Rain said...

@HARU - CPT KOMEN!! haha..

Isteri Encek Bard said...

hihihihih verangan kuat nie....

Rain said...

haha.. sis komen entry yg saya berjiwa penyayang,..bukan entry saya berangan hehehe...

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template