Wednesday, November 23, 2011

tambah kasih sayang untuk disayangi

mana menghilang semangat menulis aku pun tak tahu. malas menaip kata mengolah bicara. seminggu aku diam membisu di blog dan melayan tutorial YouTube dan Facebook. sebelum ni facebook diabaikan, sekadar buka dan tutup. ah, sapa kisah?

dalam gembira kita melayari hidup, rupanya ada spesies manusia yang memang jenis hati tak pernah senang dengan kegembiraan orang lain. kerana sifatnya yang hati batu dan keras, dia turut mahu orang yang terdekat terheret sama dengan sifat kurang kasih sayang dia.

tanpa garis senyum, dingin dengan kanak-kanak, tidak bergaul dengan orang dan menjadi kera sumbang yang sepi di hutan?

haha sorry bro, gua tak boleh jadi macam tu.

janganlah kedekut sangat. tak perlu bayaran pun untuk saling berkasih sayang. bukak hati untuk saling mengasihani dan mengasihi

12 yang simbah cat:

dill said...

mungkin hatinya tepu. belum terkena panahan kasih sayang mungkin :)

hi rain!

dill.

Rain said...

haha dill.terpantas! terkejut saya tau.

didikan sekitar agaknya yang buat sifat dia begitu

hai comei;)

rain

padin said...

alamak, kelas tinggi madah entri ni huhuuu

Rain said...

PADIN | haha padin merepek la ni, ni on the spot nye entry..

tak faham ea?

ada orang yang jenis tak suka pada kanak-kanak dan bergaul dengan orang lain kerana dia merasa dia hebat tanpa bantuan orang lain.. jadi dia mahu sendiri dan bersikap dingin dan kurang kasih sayang. malah turut halang saya untuk bergaul dengan orang lain

Asrul "iLham" Sany said...

berkasih-sayangkan lebey baik dari asyik nak bunuh2 dgn alasan 'Islam'

menyampah segelintir manusia yg guna alasan itu

budush!

Rain said...

ASRUL "ILHAM" SANY | mereka selalu bermuka-muka demi kepentingan yang hendak dicapai

kejam!

mama aini said...

salam rain.. mama rindu kat rain yg agak lama menyepi..betul rain hidup perlu berkasih sayang !!!..hu2x..

Rain said...

MAMA AINI | mama! terharu... rindu celoteh mama. rain kurang tgk blog , ni cari mood dan semangat :D

sayang dan kasih untuk mama :D

CassiaSiamea said...

cantik gambar~

tehr said...

ada ketikanya kita nampak pelangi
ada ketikanya pula kita nampak redup je
dah macam tu alam kita

Khairul Antasha said...

suka tgok gmbar

ORLANDO AHMAD said...

sekali dah sayang, sayang betol2

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template