Tuesday, August 28, 2012

zon selesa tegar untuk berubah

pernahkah anda bila dalam keadaan mood bekerja yang penuh semangat dan diberi tugasan yang pelbagai namun masih dapat disiapkan dalam masa yang diperuntukkan? penat seperti tidak terasa, lelah seperti menghilang. sebaik sahaja semua tugasan siap dan dibenarkan untuk berehat dengan berbaring selesa di sofa atau tilam empuk, tiba-tiba sahaja letih, penat, lelah, lenguh datang menjengah dan seperti mahu kerusi itu berubah menjadi Ogawa. mengurut dan memicit agar segala urat kendur selesa. SEBAIK sahaja dapat berbaring dan berhenti dari bekerja, badan mula malas dan tidak mahu menurut arahan andainya diberi tugasan lagi.

terbalikkan keadaan dan situasi di atas dengan melihat pada keadaan saya yang selesa beristirahat di Istana Sungai Limau, Kedah dengan menikmati santapan Diraja penuh beradap dan enak-enak sambil dihiburkan dengan liburan nyanyian dari sang Tivi. gulai ayam yang pekat, sambal petai yang enak, bihun sup utara yang memikat dan apa sahaja yang terpikat pasti hati setia tertawan tidak mahu kembali pada kekasih di Bangi.

kahkahkah kemain berdrama di tengah malam ditemani nyamuk bendang! aaah........! menghitung hari bersama keluarga di kampung. hidup tidak bisa selesa selalu. mahu berjaya tentu ada pengorbanan untuk dilalui. aku akan kembali ke Bangi! terusan dengan perpustakaan. (sembam muka ke meja, hidung terpenyek!)

apakah akan ada raya selepas ini yang ceria dan selapang raya tahun ini, 2012.

9 yang simbah cat:

alien said...

hey, pulang segera!
:]

Rain said...

hihi :) sponsor sponsor!

tehr said...

raya thun ni tak akan sama lagi dengan rya tahun mendatang
itu kita kena terima

moga2 akan lebih baik dan indah

Mak Lagenda said...

Moga2 raya akan dtg lbh baik dan ceria dr raya tahun ini rain..

Asrul "iLham" Sany said...

aku pun memula nak masuk keje sgt2 la malas... smpi sekarang rasa janggal makan lauk kat Key El hahhaa

p/s : Tom Cruise aku makin gemok... dia suka bedal makanan Princess Britney Spears + Brad Pitt hahaha

Tukang Karut said...

jemput mai umah aku... aku masak gajah goreng tepung untuk rain nanti...

Sop Nama Saya said...

dah lama cuti mesti malas nak strat balik kan?
pernah dulu masa cuti raya kena buat tugasan kat kg [masa study] bayangkan kemalasan tuh.. hehehe

Sop Nama Saya said...

dah lama cuti mesti malas nak strat balik kan?
pernah dulu masa cuti raya kena buat tugasan kat kg [masa study] bayangkan kemalasan tuh.. hehehe

Rain said...

amboi TK dah dapat gading bertuah, belalai gajah diberinya aku. kehkehkeh.

tehr - ye kan tehr, mesti la ada perubahan.. hmmm.

mak - ammiin.. mudah-mudahan lebih baik. kalau boleh beraya berdua pula tahun hadapan ahaha.. sonok juga berangan :D

ais - ko ngade, lidah ko tu bukan dah sebati ngan baskin robin ke ahaha


sop - heheh rain tengah alami benda yang sop lalui. ada tugasan tak siap ni tu la punca kemalasan nak balik. perlu motivasi ni

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template