Monday, April 16, 2012

kenapa saya comel & kulit halus?

hai hai hai kacak pandang sini, lihat aku senyum padamu kehkehkeh.

semenjak dua menjak ni ramai jejaka buat entry kacak, aku tak faham sebenarnya kenapa. -.-

hari ni dengan penuh galaknya aku nak kongsi petua untuk dapatkan kulit baby face macam Rain. tak percaya? sila lihat gambar rajah sebelah tu.

hahaha. tak makan tua kan muka Rain. (percayalah)

sebenarnya dengan bersenam dan berpeluh dapat membuang sisa toksin dari badan. bila toksin dalam badan dirembes keluar makan tiadalah salur darah yang tersumbat dengan kotoran. dengan kata mudahnya perjalanan darah melalui jantung, peparu berfungsi dengan hebatnya seperti enjin baru. peh!

pernafasan yang lancar dan oksigen pun masuk bertubi-tubi dalam badan menyegarkan otak dapat menghilangkan stress buat assignment! eh?

bila dah hilang stress, otak yang segar akan menjana idea baru seperti idea aku yang terjana dalam entry ni wakakaka. (galaknya kau)

bila badan berpeluh, otak sihat, minda cergas maka marilah kita mandi sebab badan dah busyuk dan lepas ni boleh sambung kerja yang tertangguh tu. sobsobsob.


# ok sangat gila bila buat tajuk gedik macam tu! gila lepas balik jogging tadi -.-

# niat aku jogging adalah untuk tambah berat tapi tu teori aku semata-mata. belum habis kaji. nanti aku kongsi kalau dah habis kaji :D

lagi dua minggu jumpa.

16 yang simbah cat:

intan.maisarah said...

rindu kt rain.
bila lah kita boleh jumpa

Rain said...

sayang sara.
tak mahu berjanji bimbang tak ditepati,
hati terguris.

kalau ada PELUANG, Rain terus pergi ok.

mama aini said...

assalam rain..selamat bersenam..utk menghilangkan stress buat assignment tu !!!..

Rain said...

wassalam mama..

mahu mama kuat, mahu mama tabah, mahu mama sembuh, mahu berjumpa mama!

gnesop poseng said...

sop lama x bersenam..
risau juga tentang kesihatan sbb kurang bersenam.. apa kata rain bersenam tu niat utk Sop sekali.. hahaha

APi said...

hari hari bersenam tak mulus juga..
haih

Rain said...

haha amboi macam boleh transfer vibration senam tu.. jogging kat tasik belakang fakulti kejuruteraan hehe..

sambil cuci mata tengok jejaka ewah!
(tu yang membakar semangat & lemak)

jaga kesihatan sob :) harap2 ada masa senam dgn anak2 :)

Rain said...

API | sihat lebih penting. kacak kena sihat & cergas hehe.

mengayat pulak aku :D

alien said...

yess
senaman penghilang stress yg mujarab

blog-tips-kurus said...

2 minggu? lamanyaaaaaaaaaaa.... ;)

Rain said...

ALIEN | ayuh!

BTK | :) pejam celik pejam celik.. sat ja.

S..U..D..@..I..S said...

biar peluh menitik
tanda badan sihat dan cantik
makan makanan seimbang berkhasiat
biar badan sihat dan kuat

pantun tak jadi..hehehe

Tukang Karut said...

ok... terus bersemangat nak bersenam atas katil ni!

dill said...

oh! dah berkurun tak joging.

percubaan saye nak turunkan berat badan & sihat = puasa.

sekian.

dill.

tehr said...

Elok bersenam lari setempat je
Dah letih nanti, tak la susah nak balik rumah
Sebab lari setempat pun kat laman je
Hehe

SYARIFF HAIKAL said...

hai bila la nk mkn cendawan goreng ni.

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template