Friday, October 29, 2010

hidung aku tinggi? mancung kot

semakin aku ramah dengan seseorang semakin aku di cop sombong.

kenapa?

sebab bila sekali aku sibuk, aku tak layan message atau apa-apa saja yang aku rasa leh ganggu konseterasi aku.
tapi sibuk takkan sampai 27 jam kan? menghadap projek assignment sume sampai lebam panda kat mata? mustahil sampai tahap gitu kan?

so masa yang lapang sikit tu, aku guna untuk bertegur sapa kawan-kawan. tak kira lah dengan kawan aku si maya karin tu atau kawan-kawan di alam maya.
selalunya aku jalan-jalan kat blog lah. mangsa pertama yang aku kacau selalunya paklang then mak, zaer and sapa-sapa kat link blog aku tu. dari situ aku jalan-jalan makin jauh sampai aku sesat tak ingat jalan balik. last-last keje terbelangkalai.

masa ni la aku taubat ngan ingat balik azam
tahi itik aku tu - T A K - N A K - M A I N - B L O G -  N - F A C E B O O K

hampeh. aku penipu! tipu diri sendiri lak tu. sebab aku tahu dah aku ni tak mampu tahan godaan. g o d a a n   i n t e r n e t   l a j u.

tu kelemahan aku. tapi kekuatan aku ialah menahan godaan laki-laki hensem haha..

dari dulu sampai sekarang aku heran orang cakap aku ni sombong. aku rasa muka aku ni dah cukup baik n nerd dah.[hidung tinggi tol].   ( " ,)

aku rasa aku tak sombong. cuma dia terasa hati sebab aku tak tegur dia macam biasa. akibatnya aku dilabel sombong bila aku dah kurang tegur n beramah mesra dengan dia. normal. benda ni selalu jadi. aku selalu kena. aku dah lali. cakaplah. aiman dah tak kisah. yang penting aiman dapat menjaga hati orang yang paling penting n paling aiman sayang. eh, rainbow laa.

rainbow tak sombong. tak ada satu nilai pun yang boleh dibanggakan dalam diri rainbow. bakat pun tak ada dalam apa-apa bidang, tak ada gunanya rainbow sombong. sombong boleh menyekat pemikiran dan anjakan paradigma seseorang ke arah suatu yang lebih baik.

sama-samalah kita saling hormat antara satu sama dua yang lain.

rainbow mohon maaf di sini. minggu ni banyak yang rainbow tak puas hati, so maafkan patik ye tuanku.


"sombong ek angah sekarang"

"angah dah tak tegur aiman sekarang.. sombong ek"

"amboi rain, jalan dah tak pandang muka cloudy dah"

"rainbow, wah sombong! xtegur pun"

"kak pizah.. uih jalan xpandang cni pun"

"angah sombong! tak tegur akak dah sekarang"



nah tu dia! antara ayat-ayat sombong kawan-kawan aku cakap n tuju pada aku. sori ah, nick name aku banyak sangat. dalam kampus orang paggil aku angah. lam blog orang paggil rainbow. tapi bila lepas je hujan .. semua akan cakap benda yang sama " tadi kitorang jumpa rainbow. ko suke la tu ek"

mestilah aku hepi.  R A I N B O W tu kan aku. terlalu addict ngan pelangi. sapa-sapa yang jumpa pelangi sila tag aku kat facebook. aku belanja rendang daging hangit sepecial dari RANBOW CLOUDY . he

terima kasih baca dengan khusyuk aku nyer ketidakpuasan hati.

10 yang simbah cat:

sweetpinkkitty said...

besala..susah nak jg & puaskan hati sume org..mmg sgt susah..sabar je la..org nkan tau ape yg ade dlm hti kite..berkata sal dri kite snang la..menjadi dri kite hnya kite & Allah je yg tau..

belalang hijau said...

tue la...sombunk betul la rain ni...
hahaha rilek2,jgn marah2.cool baby...
biar la org nk ckp pe pun
yang penting kita tau diri kita mcm
mana....

peace...hee

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hehehe , sombong ke? kalo sombong , x drop by kat blog org kn kn? ngeee :D
zama pun slalu kene cop cmtu gak kdg2, agagga

crayon said...

rain sombong ;(

ahahahaha.. jgn maghah~~ be cool oke.. pedulikan mereka! mereka gila! urang gila tidak bardusa!

g0m0k9enDek said...

haha.. kalo bz mmg mcm x ingt dunia kan? semua benda malas layan. sam goes to me!

Rainbow said...

@sweetpinkkitty - betol tu ida. saya sokong yang arif. hihi

Rainbow said...

@belalang- waaah kool nyer paklang.. maceh aoo bg support....

belalang combong!! cool cool jgn maraaah haha. cepat update n3 tuuu

Rainbow said...

@nur za marlyana- betol3...
kdg2 org ckp kita sombong sebab dia nk perhatian. nak kita kembali pada dia. berkawan.

hak dia untuk bersuara. biarlah..
btw, tengs sgt2 singgah baca n komen. :)

Rainbow said...

@crayon- hahahhaha terbaik ah komen tuu ;)

Rainbow said...

@gomokpendek- kalu btol3 busy n khusyuk je kan wat keje tu, mmg nk angkat muka pun susah..

sekali dpt cop mahal - S O M B O N G

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template