Sunday, October 21, 2012

korban maisarah


sebaik keluar dari teksi, maisarah berjalan laju masuk ke pintu utama lapangan terbang antarabangsa Incheon. dia harus melawan penyakit semput dan gastriknya demi zulhilmi. ah! merajuk pula laki ni. tak tough langsung! rungut maisarah.

kepala maisarah mula musing. pening. dan dia hanya nampak suasana kegelapan menghurung diri...

wad

perlahan-lahan maisarah membuka mata. dan kelilingnya ada Rain Bi dan Song Hye Kyo. kejutan apakah ini?

dalam kebuntuan itu, maisarah ternampak surat yang tersisip di tepi bantal. dibuka surat yang diselit dengan lagu Warkah Berlagu Pilu. ah wanginya dengan taburan bedak talkum. surat tersebut ditaip dengan saiz tulisan 12 dan menggunakan font Freestyle Script. dalam rajuk dan kecanggihan surat, romantikalasofa juga zulhilmi ni. so sweet! puji maisarah dalam diam. hiks

maisarah mula membaca surat tersebut..


maisarah,

sampai di sini sahaja hubungan kita. saya sebenarnya zombie dari kayangan Marco Pollo yang menyamar sebagai manusia kerana terlalu taksub dengan cerita korea, Full House. kebetulan frekuensi siaran di bumi sama dengan frekuensi tv di Marco Pollo. 

semasa saya turun ke bumi dan berada di korea ini saya telah mengoogle nama Rain lalu nama awak Maisarah yang muncul di bloglist rainbowcloudy blogspot. jodoh kita tak panjang maisarah. ini suratan takdir hidup kita. dan mungkin ini juga merupakan pengorbanan yang terpaksa kita tempuhi sempena hari raya korban yang bakal menjelang.

selamat hari raya korban, maisarah yang kukasihi~

zulhilmi zombie marco pollo


dan maisarah telan terjun dari katil sebaik habis membaca surat dengan niat membunuh diri namun katilnya tidak setinggi angan-angan. maisarah masih selamat hingga kini........

8 yang simbah cat:

APi said...

Maisarah Maisarah..
engko rilek je, malam raya kita pergi makan sup gearbox dekat masjid ya..

mama aini said...

ehem..kesiannya kisah cinta maisarah yg tak kesampaian..bangunlah dr mimpi2 itu maisarah..sedarlah masih ada insan lain yg bisa menghargai dirimu.. :(

ehem..ni kes taksub dgn citer korealah ni.. :)

feyza said...

aku rasa maisarah tu mesti patah kaki

the malay male said...

terlebih tgk cerita korea

tehr said...

haha
peminat drama korea rupanya
kalau anak gadis aku baca ni, mesti gelak besar
sebabnya, hari2 dia tengok video korea

Tukang Karut said...

owh... apakah ini benar???

Anonymous said...

saya pula jelmaan serigala dari alam ghaib.. kikiki

~alien

saifudin said...


salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template