Wednesday, July 14, 2010

pelangi 18 tahun ke atas sahaja

macam mana perasaan korang kalu dapat 4 flat?

T E R U J A??

dah tentu la kan. rasa macam nak lompat duk atas bumbung umah je.
syukur sangat dan rasa macam kebahagian tu ana yang punya kan.

tapi rainbow bukan dapat 4 flat. just dapat 4 pelik. hikhik  ^ ; ^

sekarang ni bukan citer pasal result tapi nak citer pasal

P E L A N G I!!!

betuah dan bahagia sungguh hari ni sebab dapat tengok dengan mata kepala sendiri

pelangi yang  C.A.N.T.I.K .  petang tadi. [ terubat kekekekecewaan atas beberapa perkara pagi tadi ]

masa tu baru lepas balik dari ATM. pinjam moto kak teha, my junior.
jauh giler nak pinjam moto pun kan. berbatu nak jalan dari apartmen ke blok dia.
perjalanan kaki terpaksa dipantaskan sebab cuaca mendung dah.

dengan cepat kilat kayuh moto sampai ATM then balik je terus hujan lebat.
syukur rainbow selamat di bawah bumbung kafe dah. ternampak lak junior ngah lepak, pe lagi join sekaki ah, nak balik tak buleh. hujan. sempat pulak tempah benjo satu. ni la makanan berkhasiat bukak pose nanti.
then sembang punyer sembang dengan si amin tu lalu geng junior perempuan kat depan. tegur.

'eh angah.. tengok ad pelangi'

rainbow kurang pendengaran. senyum je kat diorang. respon sederhana sebab segan.


"Angah! PELANGI TU kat luar! "

rainbow pecut terus g tengok kat  luar. amin pun maraton gak.

S U B H A N A L L A H..


cantik sangat. lebeh  cantik bila dapat tengok sendiri.

ni lah pelangi tu.
pelangi indah petang tadi ( 13 july 2010 - jam 6++ petang)
kejadian di depan kafe pak zul uniSZA
bersebelahan blok USM(ummu sulaim)


then rainbow pun kol lah yang tersayang kononnya nak gitaw dia. sore ni punyer lah excited. macam jumpa emas 10 guni lagaknya.

pas tu kol my frens yang kat kayeLL , ingat lagi dulu dia pun penah kol rainbow gak masa dia nampak pelangi.

mesti ramai pelik. mungkin lagi ramai yang senyum sinis. mereng ke budak rainbow ni. kenapa excited terlebih sangat. wayar tak cukup ke apa.

no lah. masing-masing ada benda yang diorang sangat-sangat obses. sangat-sangat teruja.
walaupun itu sekadar pelangi yang berwarna-warni, muncul selepas hujan dan menghilang selepas itu,
yang pasti ia penuh dengan 2002 makna yang tersirat.

kehadiran pelangi itu selalu ditunggu-tunggu.

18 yang simbah cat:

Khairul Azmi said...

patut la blog sy jadi warna warni....ruppanya ada pelangi yg melawat...

amira said...

Cantik gambar tu..

Rainbow said...

azmi - kalu nak lebih kelerful guna buncho hik3..

btw thnx ao be my fans. ur blog really nice too!

Rainbow said...

amira - thanks dear.. indah kan ciptaan Allah

hiro said...

cuba igt warna pelangi..mesti lupa an..hahaa.

FarHa said...

wah cantek2...

btw dak unisza ye...sy bekas student kusza..tgk pic tu rindu plak suasana kat sana ehe

zOuL_iMMe said...

hehe...tau dah nak kasik hadiah ape besday nnt...

Rainbow said...

hire - huh senang je tu, mcm sapu peanut buter kat roti, just google it n know the answer.

hah puas ati x jwpn aku ha3

Rainbow said...

sis farha - welcome to unisza world! hi3..

bathch bila? abg saya kusza gak dulu

Rainbow said...

zoul - nak bg emas kan?!!!!
syukran3 ya habibi..

hentakbelipat said...

pelangi mmbawa banyak erti sebenarnye...7 warne dl pelangi cukup melankolik klau dilihat pada jarak jauh..mcm mane pelangi tu tumbuh lepas hujan dan kadar masa yang sementara..just bg manusia happy utk seketika

Izan Ishak said...

dah lama tak nampak pelangi~~

Rainbow said...

hentakberlipat - such a good idea bro .. nice sharing tQ.

tp lam hidup x sentiasa kita akan sedih dan dlm kesusahan, lpas kita bjya hadapi semua dugaan akan ada sinar bhagia dan hikmah di sebalik semua kejdian seperti pelangi selepas hujan :)

Rainbow said...

izhan - xpe.. nk nmpak slalu dtg ci yer my sis~ :)

Tomato Gurl's Life said...

cantiknye pic pelangi ni...sesuai ngan ngan ur blog rainbowcloudy..;)

Tomato Gurl's Life said...

ai..dtg jejalan klik3...sy bloggr br...just follow awk..jmpt sggh ke blog sy http://tomatogurlslife.blogspot.com/..(p/s:komen kt cn sb shoutmix xkuar)

Rainbow said...

thnx adik manis.... :)

pelangi.. mustahil untuk kita lari dari warna warni kehidupan.. cabaran datang, kecerian akan datang.. tapi kita kena tabah untuk hadapi :)

Miss Yaty said...

subhanaAllah. sgt chanteq kan pelangi. saya pun suka pelangi. jadi automatik saya suka blog cik rainbow :)

saya folo awak:)

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template