Thursday, July 29, 2010

gigit strawberi boley buta oooo......

 S T O R  B.E.L.I

kusam dan kusin ialah budak kampung Sefening Lalat. satu hari depa naik qheta api untuk sertai rombongon meminang sekolah ke kuala lumpo.
memang hepi je depa ni sebab ni la first time dalam seumoq hidop depa dapat naik qheta api.

ondaway tu qheta api stop kat satu stesen ni, kusam n kusin ni pun turun untuk beli air dan makanan ringan.
tiba-tiba depa nampak ada nyonya jual buah strawberi.

" jum kita beli. kat kampung kita takdak buah strawberi ni " kata kusin

depa pun share duit beli 10 bijik strawberi. setengah jam kemudian ketapi bergerak semula menuju ke kuala lumpo. tetapi sebaik kusin menggigit buah strawberi tu, qheta api sedang memasuki terowong yang panjang. gelap gulita beb. terus kusin jerit.

kusin : kusam! kusam! hang dah makan strawberi tu?

kusam : dak lagi..... awatnya?

kusin : eloklah... baek hang jangan makan, aku baru ja gigit, teruih mata aku jadi buta!

 ni sedara kusin yang buta tu

7 yang simbah cat:

zOuL_iMMe said...

haha...cek makan stghobeghi tu tak butaaa pun...hampaa tipu..

najihah sahami said...

hahaha...ngtkan fakta la td..adess......

zulkbo said...

salam..
ha ha..makan sampai buta
lepas tu dia makan
sorang dia je la..pandai
sungguh tektik nak makan
sorang ni..hu hu

Fakhrur Razi berkata said...

hahahaha
hampeh nyer org utan xD

Rama2Ungu said...

hahaha..sengal buih btolla...

fiezah91 said...

wakaka.. boleh buta ek?miahahaha.. gelak guling2

Rainbow said...

zoul- gigit bawu buta. kalu makan x buta lg hihi.

najihah- hihi..suprise! auta je tu.

zulkbo- salam untuk sedara. kusin tu mmg dekot sikit.

fakhrur razi- bese kudengar nama mu, di mn ek? he... jgn mara.. nnt org utan ngamuk.

rama2pepel- haha.. bwu pas bsuh baju ek. byk buih timbul ;P

fiezah- guling atas tilam taw. lantai kotor. ;)


kan dah mention jangan ketawa. tapi sume orang gelak gak kan hahah..er saya pun..

 

Rainbow Cloudy Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template